Meny

Svane® produktfordeler

Svane har mer enn 80 års erfaring med å lage senger, og vi har brukt all vår kunnskap til  å lage den perfekte seng. 

Svane® produktfordeler

Svane har mer enn 80 års erfaring med å lage senger, og vi har brukt all vår kunnskap til  å lage den perfekte seng. 

Se RÅ EGG-testen før du velger seng!

Vi ønsker at alle skal få sove som en stein. Derfor måtte vi knuse noen egg for å vise deg kremen av søvnkomfort. Se den ferske testen, og finn ut hvorfor en Svane-seng med det unike materialet IntelliGel er det beste valget for en god natts søvn.

Play
Svane Roher Eitest film

IntelliGel® – din høyde og vekt spiller ingen rolleDu sover bedre fordi IntelliGel sørger for at madrassen ikke blir for fast eller for myk. Den minsker faren for ryggplager og gir en behagelig temperatur.

Trykkavlastning

IntelliGel komprimeres ikke ved belastning. Den trykkavlastningen en madrass med IntelliGel gir, gjør at du unngår hardt press mot kroppen, noe som er bra for blodsirkulasjonen, og gir deg roligere søvn og bedre hvile.

Kroppsstøtte

IntelliGel er svært følsom for trykk, og lar de mest utsatte kroppsdelene som skuldre og hofter synke dypere i madrassen. Samtidig gir den solid støtte til resten av kroppen, og holder ben og midje oppe. Resultatet er en rett ryggsøyle når du ligger i sengen, som gir bedre søvnkomfort og minsker risikoen for ryggplager.

Ventilasjon

Egenskapene til IntelliGel påvirkes hverken av temperatur eller fuktighet. Med sine store, gjennomgående kanaler vil en madrass med IntelliGel ikke oppfattes som klam. Dette er viktig for å opprettholde en naturlig kroppstemperatur, som fra naturens side vil senke seg om natten. God ventilasjon og temperaturnøytralitet gjør også at midd trives dårligere i en madrass med IntelliGel. Du vil sove bedre, samtidig som bedre lufting gir en mer hygienisk madrass.

Visste du at:

Svane innførte DuoSystem i 1993.

DuoSystem®

Fjærmadrasser med valgfri mykhetsgrad

DuoSystem er en fjærmadrass med to mykhetsgrader. Forandringer i kroppen over tid gjør at en ikke nødvendigvis sover likt hele livet. I en periode kan vi ha behov for en seng med fastere madrass, mens vi andre ganger kan ønske oss en mykere. Svane madrasser med DuoSystem har vært i salg siden 1993.

Play
Svane DuoSystem film

To mykhetsgrader i samme madrass

DuoSystem er en medium side og en fast side i samme madrass. Får du behov for forandring og ønsker en annen mykhetsgrad til din seng, snur du bare madrassen og ligger på den andre siden. Forskjellen i mykhetsgrad ligger i stopningen, ikke i fjærene.

Kjøpstrygghet

To mykhetsgrader i samme madrass reduserer faren for feilkjøp og gir deg en unik trygghet. Velg mykhetsgrad i fred og ro hjemme. En madrass med DuoSystem i sengen er veldig praktisk hvis kroppen forandrer seg over en periode (f.eks ved graviditet). Etterhvert som magen vokser og ryggen får større belastning, er det en fordel å kunne snu madrassen for en annen mykhetsgrad.

Madrassen varer ikke lenger om du snur den

Noen vil hevde at DuoSystem fratar deg muligheten til å snu madrassen for å slite fjærene jevnt. Dette er ikke riktig. Sannheten er at stopningen og fjærenes spenst og levetid ikke påvirkes av slik snuing.

SmartZoneTM S: Støtte og komfort for skuldre og nakke

SmartZone S er vårt nyeste og smarteste fjærsystem. Dette systemet er utviklet for å gi optimal komfort til de delene av kroppen som blir utsatt for størst belastning i hverdagen; nemlig nakke og skuldre. Med mange tøffe utfordringer i løpet av en dag, er nakke- og skulderplager blant de vanligste årsakene til dårlig søvnkvalitet.

SmartZone S har en mindre fjær inni en større fjær, og disse fjærene er plassert på strategiske soner i madrassen. SmartZone S-fjærenes unike konstruksjon gir ideell støtte for hofte og midje. I en seng med SmartZone S vil skuldre og nakke synke dypere ned i madrassen, og få perfekt avlastning hele natten. Det er det indre som teller.

Visste du at:

Madrassen varer ikke lenger selv om du snur den.

PluraZone - tilpasset hofter og skuldre

Skal du sove godt, må “plumbline”-linjen være rett. Dette er den usynlige linjen som går fra nakken, langs ryggsøylen og ned mellom hælene når du ligger på siden. En rett plumbline-linje er bare mulig dersom skulderen får synke lenger ned i madrassen enn hoften. Derfor har våre madrass- og sengespesialister utviklet PluraZone.

1 Bedre ergonomi med ekstra myke fjærer i skuldersonen

2 Midje og lår får riktig støtte av fastere fjærer

3 Mykere fjærer ved hoften får ryggsøylen til å ligge rett

PluraZone holder ryggsøylen rett

PluraZone består av soneinndelte posefjærer av aller høyeste kvalitet. Skuldersonen har ekstra myk fjæring, slik at skulderen kommer lenger ned i madrassen uten motstand. Fjæringen i hoftesonen er litt mindre myk, og passer til hoftepartiets fasong. Fjærene under midje og lår er fastere, siden de først og fremst skal gi støtte og holde deg oppe.

Bare Svane® har PluraZone

De ulike mykhetsgradene i PluraZone varierer ved hjelp av et fjæroppsett som Svane er helt alene om. Dette oppsettet gir større fleksibilitet, og utjevner overgangene mellom sonene når du ligger. Når madrassen gir riktig trykkavlastning er det veldig lite som skal til for å støtte nakke/hode. En for høy pute vil derfor påvirke liggestillingen i sengen negativt.

Visste du at:

PluraZone oppfører seg likt uavhengig av kroppsbygning og vekt? Den gode liggekomforten er lik for alle.

FlexSystem - velg sengens mykhetsgrad hjemme

Alle våre kontinentalsenger har Svanes unike FlexSystem, som gjør det lettere for deg å finne din favoritt. Du får to fjærsystemer, og flere mykhetsgrader i samme madrass. Prøv en av våre senger med FlexSystem i butikken – bestem mykhetsgraden hjemme!

Play
Svane FlexSystem film

Bygg din egen Svane®-madrass

Når du kjøper en Svane-seng med FlexSystem får du med deg alle mykhetsgradene hjem, slik at du i ro og mak kan finne fjærsystemet og mykhetsgraden som passer deg.

Velg mellom flere mykhetsgrader, takket være våre vendbare madrasser med DuoSystem. Ønsker du enda flere valgmuligheter til sengen kan våre ekstra faste undermadrasser legges øverst for enda fastere mykhetsgrad.

Illustrasjonene viser forskjellige mykhetsgrader du selv kan sette sammen.

Visste du at:

Det kan ta noen uker før kroppen venner seg til ny seng.

Cirrus® Fiber i overmadrassen

Benyttes i Svane® Temptation

Cirrus Fiber er et nytt stopningsmateriale som benyttes i overmadrassen Svane Temptation. Det er blant annet dette materialet som bidrar til å gi deg raskere innsovning, samtidig som det er temperaturregulerende. Cirrus Fiber hindrer at damp kondenseres til væskeform, og bidrar til god ventilasjon. Dette gjør at madrassen holder seg ren og tørr.

Visste du at:

1 av 3 har av og til problemer med innsovningen.

LatexGel i overmadrassen

Myk og omsluttende komfort med vårt gelmateriale

I Svane Temptation overmadrass benyttes en kjerne av LatexGel, som sørger for myk og omsluttende komfort. Sammen med Cirrus Fiber bidrar LatexGel til effektivt å redusere nedkjølingstiden, og du faller fortere i søvn. I innsovningsfasen senkes kroppstemperaturen naturlig. Cirrus Fiber og LatexGel i overmadrassen bidrar til at denne prosessen skjer raskere, noe som igjen betyr en kortere innsovningsfase. Overskuddsvarmen fra kroppen lagres i materialets gelgranulat (de små gel-bitene). Når du står opp om morgenen, er varmen fortsatt lagret inne i materialet. Fuktigheten og varmen «presses» ut av sengen, og resultatet er en tørr, avkjølt og frisk seng på rekordtid.

Elastec® i overmadrassen

Våre eksperter på produktutvikling jobber kontinuerlig med å finne nye veier mot perfekte madrasser og senger. Elastec er et førsteklasses syntetisk materiale, som brukes i blant annet i overmadrassene Svane Pure og Svane Temptation. Materialet har en unik spenst, og former seg etter din kropp - slik at du får perfekt liggekomfort. I tillegg puster Elastec godt, og leder fuktigheten bort fra kroppen. Overmadrasser med Elastec bidrar til en mer hygienisk seng, og forlenger selve madrassens levetid.

Elastec® i overmadrassen

Våre eksperter på produktutvikling jobber kontinuerlig med å finne nye veier mot perfekte madrasser og senger. Elastec er et førsteklasses syntetisk materiale, som brukes i blant annet i overmadrassene Svane Pure og Svane Temptation. Materialet har en unik spenst, og former seg etter din kropp - slik at du får perfekt liggekomfort. I tillegg puster Elastec godt, og leder fuktigheten bort fra kroppen. Overmadrasser med Elastec bidrar til en mer hygienisk seng, og forlenger selve madrassens levetid.

Visste du at:

Kvaliteten på søvnen din, eller mengden av den dype søvnen, er vel så viktig som antall timer du sover.

Svane® Søvnsirkel®

Vi vet hva du bør se etter ved kjøp av ny seng. Svane Søvnsirkel er det vitenskapelige grunnlaget for den beste søvnkomfort. Dette er de tre kriteriene for en optimal søvn:

  • God ventilasjon gjør at madrassen holder behagelig temperatur og fjerner fuktighet
  • Unik trykkavlastning gir roligere søvn og en mer uthvilt morgen
  • Optimal kroppsstøtte for bevegelse og variasjon av liggestilling

1Ventilasjon

Mange har nok kjent på følelsen av å våkne opp klam og varm i sengen. Det skyldes at fuktigheten og varmen fra kroppen ikke transporteres bort, men blir liggende inntil kroppen. Derfor er madrassens ventilasjonsegenskaper svært viktig for god søvn. Madrassen skal transportere bort fukt og sørge for riktig kroppstemperatur hele natten.

2Kroppsstøtte

Kroppen har behov for å bevege seg, og man vil aldri ligge helt i ro gjennom natten uansett hvilken type seng man sover i. Dette er det samme som når man er våken, man står sjelden rett opp og ned i samme stilling særlig lenge. En god madrass betyr at kroppen kan bevege seg uten anstrengelser, og at kroppen får optimal støtte uansett liggestilling.

3Trykkavlastning

Har du vært på telttur og sovet på et tynt liggeunderlag, er du gjerne litt stiv og støl når du våkner. Dette skyldes at kroppens mest utsatte trykkpunkter; hofter, skuldre og rygg, ikke har fått nødvendig trykkavlastning gjennom natten.

Madrasser som tar vare på ryggen

«Som kiropraktor med 20 års erfaring i muskel- og skjelettlidelser, har jeg sett hvor viktig madrassen er for folks rygg og helse. Derfor svarte jeg umiddelbart ja da jeg ble invitert til å delta i utviklingen av den nye madrassen. Målet har vært å utvikle en madrass som tilfredsstiller mine krav som kiropraktor.»

Madrasser med perfekt støtte til ryggen

"Svane Zefir og Svane Zenit er det nærmeste jeg har kommet det jeg som kiropraktor kan kalle ideelle madrasser. Dette skyldes bruken av IntelliGel, som oppviser svært viktige egenskaper. Den unike cellestrukturen reduserer problemet med trykkpunkter mot hofter og skuldre. Disse trykkpunktene gir ikke sjelden betydelige plager i form av ømhet og smerte. Mennesker som må tilbringe mye tid i sengen, kan endatil oppleve sårdannelser som følge av trykkbelastningen.

Jeg vil også fremheve den gode støtten til ryggsøylen. IntelliGel gjør at Svane Zefir og Svane Zenit overgår andre madrasstyper på dette punktet, og gir belegg for å si at IntelliGel reduserer faren for ryggproblemer. IntelliGel gir god støtte til hele kroppen, samtidig som skuldre og hofter får synke ned i madrassen. Dette minsker faren for feilbelastning og vond rygg. Til slutt vil jeg nevne formstabiliteten. Cellestrukturen gjør at madrassen går tilbake til utgangsformen umiddelbart når du beveger deg i søvne. Dette minsker faren for å våkne, og gir bedre søvn totalt."

Hans-Jørgen Sørensen
Kiropraktor

Når hvert eneste sekund med søvn teller.

For foreldre med små barn teller hvert eneste sekund med søvn man kan få. Så når du vekkes av verdens fineste vekkerklokke, har du fått maksimalt ut av tiden du har sovet, og er klar til å begynne en ny dag. 

Play
Linn og Manuel